уторак, 5. јануар 2016.

9. јануар - СВИ СМО МИ РЕПУБЛИКА СРПСКА

Од деведесетих година, западне силе, на челу са Америком, имале су жељу да Балкан ставе под потпуну контролу. Начин да се дође до овог циља био је у оној чувеној „Завади па владај“. Та њихова стратегија примила се на овим просторима, па смо тако имали ратове путем којих су Американци успели да остваре своје циљеве, али не и у потпуности. Успели су у Босни да заваде Муслимане и Србе, али им зато није успела стратегија владања. Иако су Муслиманима пружали велику подршку посредством НАТО-а, Срби нису поклекли, па је тако уз помоћ мудрих и довитљивих српских политичара од преко Дрине, 9. јануара 1992. настао и први модерни бастион Српства, наша драга Република Српска. Данас, много година касније од њеног настанка, планови Америке се нису променили па тако сада у миру, уз помоћ сарајевских политичких фигурица, желе да угасе Српску и припоје је федерацији. Врло је јасно да се ради о заједничком подухвату, јер се на важним политичким функцијама у Босни и данас налазе људи из периода рата, док се српским политичарима и војним лицима који су бранили своју земљу, сада суди у Хагу. О каквим притисцима је реч говори и последња у низу одлука уставног суда БиХ да се забрани прослава дана Републике Српске чиме би заправо у неко скорије време дошло до утапања са БиХ.
Више пута сам имао прилику да боравим у Српској. Народ који живи на тим просторима Србију воли више него неки Шумадинци које познајем. Сам прелазак преко Дрине улива ми наду да нам у скорије време Дрина неће бити граница, као што никада и била није. Она је, што би рекао ђенерал Младић, само кичма која протиче кроз српске земље. Народ који тамо живи има такву националну свест и такав национални дух, који не само да треба да се цени и поштује, већ и да се следи.
Жеља нашег народа у Републици Српској је да 9. јануар прослави као што га је прослављао и до сада, јер на то имају и потпуно право. Само ова прослава овога пута мора бити већа, лепша и величанствена. Из поштовања према нашој напаћеној браћи која су проливала крв да одбране своја огњишта и нашу дедовину, организација “СОКО“, коју заступам, пружа пуну подршку „Студентима за истину“ у акцији обележавања прославе 9. јануара, под називом „Сви смо ми Република Српска“.
Јер ако данас не будемо Српска, ко ће нам онда сутра бити Србија?
                                                                    

                                                                             Старешина 

                                                   Српске омладинске културне организације
                                                                       Рацић Александар
                                                                 
Акција лепљења налепница у Јагодини у знак подршке 
Републици Српској





















Нема коментара:

Постави коментар