среда, 8. октобар 2014.

Александар Рацић: Фестивал "ДОПС" враћа децу и младе култури

У целости вам преносимо текст са портала Нови пут:



Piše: Aleksandar Racić, sekretar DOPS festivala
U doba beznađa i sveopšteg nemorala rodila se neverovatna ideja kako edukovati i vaspitavati decu i omladinu i vratiti je u kulturne tokove. Ideja se rodila kod jednog osamnestogodišnjaka, kome je u svemu tome pomogao jedan dvadesetogodišnjak. Dva omladinca napravila su projekat koji će imati takav odjek i takvu reputaciju za koju nije čuo samo njihov grad, već cela Srbija pa i šire. Ta njihova ideja zove se „DOPS“ – Dečiji i omladinski pozorišni festival.
Pet godina nakon osnivanja situacija u kulturi se nimalo nije promenila, čak šta više možda je i gore nego što je nekada bilo, ali „DOPS“ i dalje živi uz pomoć njegovih savršenih pokretača koji su i danas kao i pre pet godina kada su pokrenuli ovaj projekat duboko uvereni da se svest kod dece i omladine menja. Znak da dolazi do promene je to što su iz godine u godinu dečije, omladinske i predstave u pratećem programu sve više posećenije.
Festival je počeo da privlači pažnju i starije populacije jer je njegov prateći program svake godine sve bogatiji i bogatiji. Takođe nas izuzetno raduje činjenica što je svake godine konkurencija takmičarskih predstava sve veća i veća, a posebno raduje činjenica da se za festival ne interesuju samo pozorišne kuće unutar naše zemlje, već i zemalja u okruženju pa i šire.
Poruka ovog divnog festivala je da se deca i omladina druže i povezuju kroz kulturne tokove, jer zapravo kultura predstavlja stub jednog jakog, modernog i savremenog društva. Kako danas budemo obrazovali i usavršavali našu decu i omladinu, takvo društvo i takav kolektiv ćemo sutra imati. Zato dragi roditelji, omladino, deco pokrenite se da svi zajedno stvaramo jedno dobro i lepo društvo puno humanosti, ljubavi i sreće.
Hajdemo svi da dostignemo zvezde!
Sekretar „DOPS“ festivala
RACIĆ Aleksandar


Нема коментара:

Постави коментар